Webapplicatie watismijnbandenspanning.nl - Kies de Beste Band: Portal voor professionals

Webapplicatie watismijnbandenspanning.nl

Automobilisten die regelmatig hun banden lucht geven, rijden veiliger, zuiniger, schoner en stiller. Toch checkt drie op de tien Nederlandse automobilisten nooit de bandenspanning. Onder meer omdat ze de juiste bandenspanning niet weten. Via watismijnbandenspanning.nl kunnen automobilisten eenvoudig checken wat voor hun auto de juiste bandenspanning is. 

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat meer dan twee derde van de auto’s in Nederland rondrijdt met te lage bandenspanning. Automobilisten hebben verschillende redenen om hun banden niet regelmatig op te pompen. Zo geeft de helft van de ‘niet-bandenoppompers’ aan dat de garage dat voor hen doet (51%) of er simpelweg niet aan te denken (50%). Ook zegt ruim een derde (41%) de juiste bandenspanning niet te weten. Om die automobilisten op weg te helpen, ontwikkelde het programma Kies de Beste Band in samenwerking met bandenproducent Vredestein de webapplicatie watismijnbandenspanning.nl.

Check eenvoudig de juiste bandenspanning 

Op watismijnbandenspanning.nl kun je eenvoudig checken wat de juiste bandenspanning voor jouw auto is. Hiervoor voer je het kenteken van je auto in en selecteer je de juiste bandenmaat. Daarna komt in beeld welke spanning jouw autobanden moeten hebben. Ook biedt de website een agenda-alert. Hiermee kun krijg je elke twee maanden een herinnering, zodat je weet dat het tijd is om je banden te controleren en lucht te geven. 

CAMPAGNES

BANDENLABEL 2021

Nieuw bandenlabel

WINTERBANDEN CAMPAGNE

september - februari

WINTERBANDEN CAMPAGNE

ZOMERBANDEN CAMPAGNE

maart - september

ZOMERBANDEN CAMPAGNE

VEILIGHEID CAMPAGNE

doorlopende campagne

VEILIGHEID CAMPAGNE

BANDENSPANNING CAMPAGNE

doorlopende campagne

BANDENSPANNING CAMPAGNE

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF!